Jag hade en del körsbär kvar från helgens kalas så igår testade vi Äppeltantens körsbärspaj som kommer från Leilas A piece of cake! Ljuvligt god med den lite söta smuldegen mot dom syrliga bären. Här kommer receptet:
Smuldeg:
250 g kallt smör (plus lite extra att hyvla över)
1,5 dl råsocker
1,5 dl kokosflingor
2,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
Tärna smöret i småbitar.
Nyp ihop det med råsocker, kokos och mjöl tills det blir en smulig deg.
Blanda försiktigt i havregrynen utan att dom går sönder!
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning:
1-1,5 l färska körsbär
Skal av 1 apelsin
1dl mörkt muskovadosocker
2msk majsstärlkelse
Kärna ur körsbären och blanda med resten av ingredienserna.
Lägg bären i en smord pajform, strö över smuldegen och hyvla över lite smör.
Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen ca 25 min.
Servera med lättvispad grädde!
Perfekt just vad jag behövde, för att få använda de goda körsbären!!!! Tack. Kram J
SvaraRaderaAh, så himla gott det lät, tack för receptet!!! Mari.
SvaraRadera