onsdag 21 december 2011

Bilder hm.com

Är väldigt förtjust i mina vita linne påslakan från HM men råkade i somras tvätta dom i 90grader av misstag. Vet inte om det är därför både ett kuddfodral och ett av påslakanet spruckit sönder (eller är det dålig kvalité, erfarenhet någon?)

Undrar bara om någon sett det gråa i verkligheten och om det är fin grå färg?
Vill ha en ny uppsättning, vit eller grå?!

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja visst är linne sängkläder underbara! :)
  Linne ska hålla i 60grader men 90 tror jag att det faktiskt går sönder, helst om det har tvättats några gånger innan...
  De brukar oftast vara för tvättade när man använder det till sängkläder eftersom linne krymper så mycket.
  Hmm sen vet jag ju inte riktigt... om det är i sömmen det har gått sönder så ka det ju vara slarvigt sytt ;)

  Den gråa färgen som H&M har är jättefin! nästan lite liusblå-grå på nå vis ;)...
  jag har den själv och även som tvättpåse (som finns med i mitt senaste inlägg)
  Den rekomenderar jag skarpt! ;)
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Mvh Lena

  SvaraRadera
 2. Googlade lite och hittade detta på nätet, i handbok för vardagsekologi:

  Lin
  (Linum usitatissimum)
  Som naturfiber hör linet främst till hemmets textilier, gardiner, dukar, handdukar och lakan. Linnetyg har en vacker glans, slår ifrån sig smuts och har hög fuktupptagningsförmåga. Den har också hög draghållfasthet, den är 50-75 % starkare än bomull. Lin blandas ibland med bomull och kallas då för cottolin.

  Det är lätt att få rent lin. Man ska inte använda blek.medel eller tvättmedel som innehåller optiska blekmedel. Förr sa man alltid att man skulle tvätta linne i 90 grader men detta gör att tyget försämras och luddar, därför skall man tvätta linne i 60 grader.
  Det bästa linet kommer från Frankrike och Belgien. Sveriges enda linspinneri finns i Växbo utanför Bollnäs, det invigdes våren 1990. Det har en kapacitet att spinna 50 ton lin per år.

  Olika forsknings- och utvecklingsprojekt pågår i landet inom både oljelin- och spånadslinområdet. Förutom de textila möjligheterna går linfibern att använda till armering av plast, byggnadsmaterial, tekniska filter för damm e t c. Frö och olja kan nyttjas som livsmedel och som råvara i bl a färgindustrin.


  Så jag skulle tro att det är pga att du tvättade det i 90 grader, som det gått sönder. Å andra sidan känns det som om bra linne skulle tåla en sådan tvätt?

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag har den gråa, jätte fin.... har dock påslakan-setet i den större storleken o den är för stor för täcket... stort minus tycker jag!

  SvaraRadera
 4. Tyvärr ingen aning. Jag har själv varit sugen på att testa dem men de ligger tyvärr inte högst upp på prio-listan. :)

  Ha en fin dag!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hej Madde,

  Vi har haft våra vita sängkläder ca 2 1/2 år tror jag och jag är jättenöjd med kvalitén. Så det är nog bara att du tvättat i 90 grader skulle jag tro! Har beställt de gråa för flera månader sen, men fortfarande inte fått några.. har dock ej sett dom i verkligheten.

  Kram

  Ansku

  SvaraRadera
 6. Fina lakan, det grå ser väldigt fint ut kram

  SvaraRadera
 7. Har flera uppsättningar lakan från just H&M, då jag tycker att deras är de bästa. Så tror nog inte det är kvalitén som brister vad det gäller dina lakan, utan just att de råkade tvättas för varmt. Trist =(
  GOD JUL kram

  SvaraRadera