tisdag 1 februari 2011

Grönt lunchtips..



Jag har varit så himla dålig på att göra lunch till mig själv när sonen är på dagis men nu har det blivit ändring på det. Därför tänkte jag bjuda med mig av ett gott och enkelt lunchtips som var med i senaste Lantliv!!

Grön linssoppa med ädelost!

2 morötter
1 gul lök
2msk smör och rapsolja
2dl gröna linser
2 höns eller grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
Rivet skal och saft av en citron
Salt och peppar
140g Kvibille ädel (el liknande)
2msk hackad koriander
1. Skala och hacka morötter grovt. Skala och hacka löken. Fräs i smör och rapsoljan utan att det tar färg.
2. Tillsätt linser, buljongtärningar och 6dl av vattnet. Rör om och låt sjuda i ca 20 min. Tillsätt resten av vattnet och citron. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö över smulad ost och koriander vid servering!
Jag gjorde hälften och det räckte gott och väll till mig själv (sen skippade jag korianden då jag tycker den smakar diskmedel ;) )

1 kommentar:

  1. humm gott missade de receptet i tidningen. Förresten kolla in min nya blogg har en liten tävling där :-)

    Kramizzar

    SvaraRadera