lördag 31 oktober 2009

Trick or treat..

Dagarna rullar på fort som bara den och jag hänger som vanligt inte med, därav det lilla uppehållet här! Har varken hunnit med pyssel i hemmet eller fotning, idag fick iaf pelargonerna åka på vintervila. In med plättar på tråd och myrten tänkte jag, är väldigt kräsen när det gäller blommor!
...
Idag är det Halloween vilket innebär att vi redan har November här imorgon, några enstaka snöflingor kom för någon vecka sen men än sålänge är det bara frost på backen!
..
Hoppas ni får en mysig helg med bus eller godis så hörs vi snart igen hoppas jag!

söndag 18 oktober 2009

Dalkulla..

Jag är nog dalkulla från topp till tå..jag har bott i Dalarna hela mitt liv och har svårt att tänka mig bo någon annan stanns. Kanske prova på något nytt land i äldre dar men är ganska säker på att jag återvänder till Dalarna då!
Jag känner att ju äldre jag blir desto mer förälskad blir jag i alla vackra ting vi har här runt om kring oss, läste till och med att Dalarna står för inspirationen i höst!
...
Leksandsdräkten är otroligt detaljrik och fin, en ispirationskälla till flera hantverkare bla Mia Svalänge som jag skrivit om förut. Först kom hon med Leksandsfilten och nu senast en underbar postlåda! Nu bor jag i en by där alla måste ha samma fula gröna plastlåda men jag funderar skarpt på en Leksandsposlåda på väggen i kontoret..
..
Den fina skålen nedan fick jag i present när jag fyllde år. Gjord av en Leksandskeramiker med mönster av det fina bandet på Leksandsdräkten!


tisdag 13 oktober 2009

Kontraster..

Jag vet inte om jag har visat det här skåpet förut? Jag tycker att det gör sån fin kontrast mot allt det vita. Skåpet hittade jag i ett av uthusen här på gården. Den lilla dörren brevid leder in till sonens rum som visade sin tacksamhet häromdagen när han fått en ny korg till sina leksaker.
Sonen 3,5år : Du är så snäll mamma, tack för att du alltid gör så fint åt mig..du är så duktig!
Ååh jag höll på att smälta, han visar mer och mer inredningsintresse till mannens stora fasa haha! Nu är vi 2 mot en ;)










fredag 9 oktober 2009

Hipphipp hurra...


...till mig själv idag :)

Idag blir jag ett år klokare, ingen speciell ålder att fira precis men jag tycker det är mysigt att fylla år och få samla familjen!

...

Igår var jag och sonen lediga, vi hade en underbart fin höstdag här i Dalarna så vi passade på att vara ute och pyssla lite med den som naturen hade att erbjuda.

Hjärtan gjorda av kvistar pryder nu dom gamla dubbeldörrarna.

Dom vissna blommorna hamnade på komposten och zinkbaljan fylldes med mossa, rönnbär och ljuslyktor!!

Så nu är kvällsmörkret välkommet hemma hos oss!

..

Ha en fortsatt skön helg kram mig!

..


























onsdag 7 oktober 2009

Lena Wikman..

Tänkte visa er ännu en dalapärla och det är konstnären Lena Wikman. Lena gör otroligt fina akvarell och stentryckta tavlor i dala och sekelskiftsmiljö. Hon var även med och startade upp gårdscafet som jag berättade om tidigare och hade innan det en mysig hantverksbutik. Nu har hon och sambon köpt en underbar gård ett stenkast ifrån mig där dom håller på att renovera ett av uthusen för att i november öppna en gårdsbutik.
...
Missa inte hennes hemsida och alla underbara tavlor och vykort!
Kika in på Lokgården





fredag 2 oktober 2009

Dille på zink..

Kors i taket, två inlägg på en vecka! Det kanske tar sig eller så är det så att jag har för mycket tid över. Har varit sjukskriven några dagar!
Jag tror jag har fått dille på zink här hemma, tycker det är så himla fint mot allt det vita.
Det senaste zinkinköpet är dessa underbara lotuslyktor som jag hittade förra veckan.
..
Lyktor kan man ju inte ha nog av heller nu när vi går mot mörkare tider!
Den sista färgklicken från perennrabatten är en japansk lykta eller physalis, dock inte den ätbara sorten tror jag? Den har bär men jag törs då inte prova, dock fick jag smaka färsk physalis av min bonussvärmor i sommras. Ljuvligt gott!!
Tycker den oranga färgen lyste upp lite lagomt!
...
Ha en skön helg alla!
.




Lite mer zink, förvaring denna gång!

Förvaring kan man kan väll inte har för mycket av?

Den stora zinklådan slukar massor med röriga kontorssaker, trådkorgarna har jag bla till höstens ljus m.m

Dom söta korten är Majas alfabet, både jag och sonen älskar att titta på dom och läsa Majas lärorika böcker om djur och natur. Så fina bilder!

...

Alla förvaringsgrejer kommer ifrån Julia!
...






































torsdag 1 oktober 2009

Höstkylan har kommit! Imorse var åkern utanför sovrumsfönstret alldeles vit av frost, så vackert med solen som låg på. Tur att vi satte in alla innanfönster förra veckan, annars hade vi nog sett ut som små smurfar här hemma! Det är nästan som vill elda i vedspisen, älskar att höra hur det sprakar.
...
Tack alla ni som tittar in hela tiden trots dom få inläggen, det värmer. Just nu går jag igenom en jobbig privat sak som drar ner på ork och energi! Men jag hoppas snart att jag finner inspiration igen!
...
Fortsätter visa lite gamla bilder under tiden!