söndag 18 oktober 2009

Dalkulla..

Jag är nog dalkulla från topp till tå..jag har bott i Dalarna hela mitt liv och har svårt att tänka mig bo någon annan stanns. Kanske prova på något nytt land i äldre dar men är ganska säker på att jag återvänder till Dalarna då!
Jag känner att ju äldre jag blir desto mer förälskad blir jag i alla vackra ting vi har här runt om kring oss, läste till och med att Dalarna står för inspirationen i höst!
...
Leksandsdräkten är otroligt detaljrik och fin, en ispirationskälla till flera hantverkare bla Mia Svalänge som jag skrivit om förut. Först kom hon med Leksandsfilten och nu senast en underbar postlåda! Nu bor jag i en by där alla måste ha samma fula gröna plastlåda men jag funderar skarpt på en Leksandsposlåda på väggen i kontoret..
..
Den fina skålen nedan fick jag i present när jag fyllde år. Gjord av en Leksandskeramiker med mönster av det fina bandet på Leksandsdräkten!


5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk blogg du har, helt i min smak! Jag har precis hittat hit och kommer absolut tillbaka. Vem är keramikern som gjort den underbara skålen? Jag känner att jag måste ha både den och en sån där fin brevlåda. Vackra vardagsföremål tycker jag mycket om. Det gör livet härligare.

  SvaraRadera
 2. Skålen är underbar och även postlådan. Vi har också en sjuuukt tråkig plastpostlåda oxh det skulle verkligen inte vara dumt att byta till en sådan där underbar låda :)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Ja den är så fin! Har en själv såklart och så har vi dem i vår butik! Kika in, ha en fin helg! Lina
  C´est la vie

  SvaraRadera
 4. Hej! Vilken mysig blogg du har. Det är första gången jag hittar hit. Har själv rötterna i Dalarna men bor inte där längre. Har dock ett gammalt hus och släkt och vänner där som vi besöker titt som tätt. Ha en skön lördagskväll! Sofia

  SvaraRadera
 5. Kul att du tittade in hos mig, nu hittade jag ju hit! :) Din blogg är verkligen jättefin! Hälsa din man, var längesen jag såg honom nu... Kram!

  SvaraRadera