torsdag 15 januari 2009

Tror ni på spöken?

Jag älskar möbler som har en historia och berätta och det är just vad min sons säng har. Men nu har jag börjat undra om vi gjorde rätt val som tog in sängen! Sängen är över hundra år gammal och tillhörde en gång i tiden min gammelmormor och hennes syskon. När dom var små så dog en av hennes bröder i sängen i lunginflamtion eller liknande. Men det var ju jättevanligt förr i tiden och jag tyckte inte alls att det kändes skrämmande på något sätt.

Men nu, varje kväll när min son ska sova så säger han att det är spöken i hans rum men den det hör väll till åldern antar jag! Det läskiga är att han flera gånger, precis när han har somnat säger "det är en liten pojke i mitt rum och han är död"

Man kan ju iallafall inte låta bli att undra om det är pojken som en gång i tiden sov i samma säng? Vi har aldrig pratat om döden heller med Malte så man undrar ju lite!


Vad tror ni?


Bilden är 2,5 år gammal..

14 kommentarer:

 1. Oj, spännande! Kan inte låta bli att rysa lite jag som tror på spöken.. Men sängen är otroligt fin!

  kram

  SvaraRadera
 2. Men fy! usch jag är jätterädd för spöken, fast jag är 28 år gammal... Hoppas det bara är lite fantasi från barns sida.

  //Jessica

  SvaraRadera
 3. Uscha.. såna ord från en sån liten pojke beror nog på att han ser något! Barn kan ju ta till sig sånt, men läskigt är det ju! Och spöken är ju snälla :) Puss!

  SvaraRadera
 4. självklart måste det vara nåt han sett...vad skulle han annars fått det ifrån...
  frågan är bara om han tycker att det är obehagligt för då kanske det inte är så hälsosammt.

  spännande, ryser jag med!

  själv skulle jag inte kunna tänka på annat...

  SvaraRadera
 5. Huvva! Nu fick jag kalla kårar. Tänker nu på filmen sjätte sinnet.. Huu! :)

  Sängen är jättefin.

  SvaraRadera
 6. Ush va läskigt. De där med spöken är nog inget för mig, även fast de flesta spökena är snälla! Så smart som malte är så ligger det säkert något i han säger ;)

  Sköt om er. Kram Kram

  SvaraRadera
 7. Alla säger ju att spöken är snälla,men man tycker ju att det är läskigt ändå....Det är läskigt & spännande.Jag hade nog inte vågat ha sängen,fast att den är jättefin...Kraam Susanne

  SvaraRadera
 8. Det sägs ju att barn är mer mottagliga för sådana saker. De har ju inte lärt sig att spöken inte finns och har därför ett mer öppet sinne.

  Vad spännande med ett eget litet pojkspöke!

  Kram från Anette

  SvaraRadera
 9. Lite befriande ändå - att han inte tycks rädd själv. Spöken behöver ju inte vara onda heller och rädslan är nog ofta inlärd. Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Har ni sagt det till malte någon gång? eller har han bara sagt det? kasta ut sängen!!! haha

  SvaraRadera
 11. kan inte ni flytta lite längre bort från oss tack :-)

  SvaraRadera
 12. Jag skulle ta mitt barn på fullaste allvar om han sa något sådant till mig. Jag har gått flera kurser om just hur man komunicerar med den andra sidan och jag kan garantera dig att de är någon din son sett. Barn har den förmågan medfött och ju äldre det blir och ju mer civiliverade de blir desto mer tror de på det verkliga som händer i nuet och inte i känslan. Förmågan växer bort eller ligger i dvala när man blir vuxen. Sen är det bara några få vuxna som har förmågan att se och kunna komunicera med den andra sidan.

  SvaraRadera
 13. Ut med sängen! Jag kan köpa en ny till Malte!:D

  Kram Tina

  SvaraRadera
 14. Jag älskar verkligen gamla saker, de är så charmiga och har så mycket mer än nytillverkade saker. MEN, det jag har lärt mig av att undersöka detta området med andar och liknande saker är att man måste vara MYCKET försiktig! Upplevelser som din son haft kanske kan verka spännande i vissas ögon, men man måste vara på sin vakt. Att ha sådant i sitt hem kan påverka en väldigt negativt. Alla har sina egna funderingar. Själv tror jag inte att alla kan ha rätt, så jag har undersökt vad Bibeln säger om det eftersom den är en andlig vägledning för oss människor. Kanske fler än jag kan få klarhet i frågetecken om dyker upp med jämna mellanrum. Jag hade som flera andra här kommenterat slängt ut den illa kvickt.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera