onsdag 29 juni 2011


Sommarens bästa!
Ekologiska persikor från torghandeln, sååå goda!
Dom kan man äta som dom är eller göra den här smaskiga pajen!!

Per Mobergs persikopaj
Ingredienser
Pajskal:
125g smör
1dl råsocker
2st ägg
3msk kallt vatten
4dl grahamsmjöl

Fyllning
600g philadelfiaost
1dl socker
2st ägg
1 citron
4 färska persikor

Vispa smör och socker ca 5 minuter i en bunke, tillsätt ett ägg i taget.
Blanda i vattnet och mjölet och knåda ihop degen utan att överarbeta den.
Låt degen vila i plastfolie ca 1timme i kylen.
Sätt ugnen på 175g.
Kavla ut degen och täck en rund form på ca 20cm i diameter.
Grädda pajdegen i mitten av ugnen ca 20-25 min.
Rör under tiden ihop ost och socker till fyllningen i en bunke.
Tillsätt äggen ett i taget och blanda väl till en jämn smet.
Tvätta citronen och riv ner skalet i smeten.
Häll i smeten i pajskalet.
Skiva persikorna tunt och lägg som en solfjäder uppe på smeten som en solfjäder över hela.
Grädda ytterligare ca 20-25 min!!


3 kommentarer:

  1. Låter gott, kanske man måste prova :) Christina

    SvaraRadera
  2. Låter fräscht i sommarvärmen! Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Vilket smaskigt recept!! Tack för det!!!

    Stooooooooooooor kraaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera