söndag 30 augusti 2009

Killrum..

Nu var det ett tag sen! Lillkillen har åkt till Mallorca med sin mormor och morfar, så vi vet helt plötsligt inte vad vi ska hitta på :) Tänkte jag kunde passa på att blogga lite då och visa lite från prinsens rum!
...
Vi har en kille som så länge han har kunnat gärna pysslar i lugn och ro, därför var ett skrivbord viktigt i hans rum. Eftersom han även är en bokslukare så passade min mormor och morfars gamla möbel perfekt i hans rum! Det är en bokhylla med skrivbord i ett, under skrivbords skivan är det hyllor som slukar massor med böcker som man gömmer undan bakom dörrarna. Upptill förvaras saker som används ofta, musikspelare som han glatt sjunger i kapp till, pennor att rita med, cowboys och indianer att leka med, en riktigt gammal fin leksaks revolver vi fyndade på loppis, munspelet och nya favoriten...en gammal jordglob som ger supermysigt sken på kvällarna. Den gav vi inte många kronor för på en loppis nu i sommar.
...
Till skrivbordet har han en gammal svart leksandsstol klädd med svart fuskfårpäls, även den kommer från min mormor och morfar. Sängen har jag visat förut, den som har funnits i släkten i över hudra år men som inte hade användts på flera årtionden innan jag fann den!
Farmors gamla Amerikakoffert slukar tonvis av färgglada bilar som man nog inte kommer undan i ett killrum..
...
Innan vi flyttade hit så har rummet aldrig användts till annat än föråd då det var helt oisolerat. Men jag gillar charmen med det långsmalarummet med snetak och ett litet fönster som man ser hela bakgården med åkrar och skog! Trägolvet är helt obehandlat och väggarna klädda i råspont!





Hoppas ni haft en skön helg, kram!





























torsdag 13 augusti 2009

Gårdscafet..

Tänkte jag skulle visa er lite bilder från min rätt så nya arbetsplats! Jag började här på heltid i juni men har varit stamgäst ända sen dom öppnade :)
Sonen och jag har haft mååånga mysiga fikastunder här tillsammans, bara vi två och med nära och kära såklart!
...
Det har hänt att vi har blivit kvar hela dagar då man kan börja dagen med frukostbuffe, sen kakbuffe, lunchbuffe och ja man kan tom hitta middag här!
...
Från början kunde man köpa all inredning här, allt från kaffekoppen du drack ur till bordet du satt vid. Detta vart väldigt populärt så tiden fanns inte riktigt till att hitta nya gamla möbler hela tiden så nu kan man köpa inredningen till en viss del.
..
Här finner du både gammalt och nytt, ljust och mörkt som tillsammans skapar en otroligt mysig stämning!
Så har du vägarna förbi Dalarna och Leksand så måste du besöka Gårdscafet!













































































söndag 9 augusti 2009

Hallen..

Har fått vara ledig en extra dag denna helg så jag kände att jag hade lite tid över för bloggen. När vi först flyttade hit så älskade jag att det var en sådan stor hall men insåg rätt snabbt att den var ganska svårmöblerad. Men nu ett år senare så känns det som vi har fått till det iallafall. Här har vi ljusgrå spegelpanel med vita väggar upptill. Trots stortfönster och glas i dörren så blir det tyvärr lite mörkt efter som vi har verandan utanför. Så ni får stå ut med lite murriga bilder!
...
Hatthyllan är platsbygg med ankarkrokar, skänken har jag visat förut och är ända från 1800talet, soffan är en blocketfynd som slukar massor med ytterkläder! Även soffan har jag visat förut då den varit på uppiffning hos Ylva Skarp, se här! Trasmattan har min mormor gjort!