söndag 29 november 2009

Dalaskimmer..

Imorse till frukost fick vi tända det första ljuset i adventsstaken! Känndes lite konstigt med tanke på att det är grönt och lerigt utanför fönstret men ändå så kom lite pirr i magen smygandes!
...
Nu på eftermiddagen när mörkret kom smygandes invigde vi våran nya fina ljusstake oxå. En femarmad underbar ljusstake från ett gäng tjejer som startat företaget Dalaskimmer. Tjejerna går sista året på gymnasiet här i Leksand och har Dalaskimmer som sitt UF projekt!
Igår gjorde dom succe med sina ljusstakar på Leksands julmarknad!
..
Vill du veta mer eller är intresserad av att beställa en egen ljusstake så kan du kika in i deras blogg



onsdag 25 november 2009

Ylva Skarp..

Du har väll inte missat att Ylva Skarp har öppet i sin mysiga butik varje adventshelg 11-15!
Har du inte varit där förut så åk dit och njut av julstämning och hennes underbara produkter.

måndag 23 november 2009

Det känns som just nu drabbas av svininfluensa eller vampyrfeber! Jag har än sålänge bara drabbats av den andra varianten. I våras lånade jag filmen Twilight och vart helt såld. Köpte genast dom fyra böckerna och låg vaken större delen av nätterna med näsan i boken. Maken kände sig väldigt utanför den här perioden. I fredags hade fortsättningen biopremiär och självklart var jag och ett gäng glada tjejer där efter en god middag på resturang. Synd bara att vi var äldst och stördes av gäng fnittriga tjeje (och killar)
..
Böckerna är egentligen ungdomsromaner och jag skämdes nästan lite i början när jag blivit totalt förälskad i den kärlekshistoria som Twilight är. Men sen upptäckte jag att stora som små led av samma förälskelse.
..
Twiligt är inte en läskig vampyr historia med huggtänder, kistor och vitlök utan en underbar historia om en komplicerad kärlek mellan dödlig och odödlig. Helt klart värd att se eller framför allt läsa!
..
Jag har även hunnit med att besöka Lokgården som hade invigning ihelgen. Ojoj en butik helt i min smak och detaljer att njuta av i varje vrå. Är ni i Dalarna så måste ni besöka Lena och hennes ljuvliga butik.



Vitlök, njutbart för flera sinnen!


torsdag 19 november 2009

Borta bra..

Borta bra men hemma bäst!
Nu är vi hemma igen efter några sköna dagar i England. Vi har både haft spöregn, hagel, åska och underbar blå himmel med sol! Men nu är det skönt att vara hemma igen.
Synd bara att det ska vara så himla grått hela tiden.
När stämmningen inte vill finna sig ute så får man göra det bästa av sistuationen inne!
Lite gran och mossa funkar redan nu och ny matta och kökshandukar gav en varmare känsla med den röda tonen!
Mattan och kökshandukarna hittar du hos Julia tillsammans med en mängd andra härliga prylar!
Ha en skön helg!






måndag 9 november 2009

Än har vi knappt någon minusgrad men jag fryser redan innan jag klivit utanför dörren. Vill nog inte riktigt inse att det faktiskt är November! På torsdag flyger vi till England där det väntas 90års kalas och massa annat skoj, förhoppningsvis lite mildare väder oxå! Hellre regn!
...
Har tjuvstartat med lite granar och ris ute på verandan där det såg så kalt ut utan alla sommarblommor. Dom blåa kuddarna byttes ut mot röda och en stor vild krans hängdes i taket!
Doftar mysig skog när man klivit in nu!
..
Är tillbaka nästa vecka efter några lediga dagar i England, ska bli så skönt efter en hel sommar med jobb, jobb, jobb!
Ta hand om er, stor kram!
...
Ursäkta den gråa bilden!