tisdag 30 juni 2009

Kök del 3..

Dom sista köksbilderna kommer ifrån vårat skafferi! Vårat hem hade faktiskt 2 härliga skafferin att gå in i men vi valde att sätta in våran trista kyl och frys i det ena eftersom vi inte har någon härlig smeg :) Vart himla smidigt eftersom dom förut hade kylen i hallen!!!
...
I skafferiet är det ordning och reda med burkar från Ikea, skafferiskylten kommer självklart ifrån Ylva Skarp!
...

















fredag 26 juni 2009

Kök del 2..

Här har vi våran arbetsbänk och frukost hörna :) Det har blivit så att vi nästan bara äter frukost här och middag i matsalen, vet inte varför. Bordet har min gammelmorfar gjort, dom gamla pinnstolarna är en blandning av arvegods och billiga loppisfynd. Lampan har många undrat över, den kommer från ib laursen men jag har haft den i några år. Hjärtljusstaken är typisk för Dalarna tycker jag, den är ifrån Westergaard&Kovac!

.....
























torsdag 25 juni 2009

Kök del 1..

Fick ett önskemål för ett tag sen om bilder från vårt kök, så här kommer dom men jag delar upp dom lite! Ser ni vår stooora diskbänk :) Tänk diskberget när vi har gäster, vi har ju ingen diskmaskin nämligen. Men det funkar jättebra..har ju en till bänk där man kan baka och förbereda mat, den ser ni nästa gång..
...






söndag 21 juni 2009

Har ni överlevt helgen! Det har iallafall jag, har njutit av både god mat och gott sällskap! Ja helgen avslutades ju till och med av sol och värme, kan det bli bättre?! Midsommarafton firade vi enligt tradition med min släkt, så har det varit ända sen jag föddes. Knytkalas, snaps, jordgubbstårta, promenad till den stora majstångsresningen, karuseller för dom små och självklart små grodorna!
....
Midsommardagen hade vi svärfar och ena svägerskan med familjer här på sill och laxlunch!
Himla mysigt och senare på kvällen bjöd dom tillbaka på grillat.
...





















torsdag 18 juni 2009

Midsommar..

Regnet smattrar på rutan..då är det väll midsommar va? Inge midsommar utan regn, men jag hade gääärna hoppats på lite solsken imorgon. Vi håller en tumme va? Turisterna har invaderat lilla Leksand, midsommar här är väldigt populärt och folk kommer ifrån hela världen! Kul men det innebär oxå att man jobbar som aldrig förr!
...
Förra året gjorde jag ett vindspel av ett gammalt lakan och havre, passar fint till midsommar tycker jag. Lilla blombuketten har min goa son plockat och katten socker som vi fick till förra midsommar ville gärna vara med på en bild ;)
..
Ha nu en riktigt härlig midsommar, stooor kram!











lördag 13 juni 2009

Blir lite glest mellan inläggen nu men tack alla som kikar in ändå! Göra mitt bästa för att uppdatera men jobb och familj tar upp mycket av min tid just nu, ja ni vet nog hur det är! Denna vecka har vi firat min lillasyster som tagit studenten, trots spöregn så var det bara glada miner denna dag!
....
Idag har jag fikat med min barndomsbästis som jag inte har träffat på sju år, med sig hade hon sin urgulliga dotter på 3månader. Vi tappade kontakten helt efter skolan men sen fick jag tag på hennes nummer för ett tag sen och nu var hon hemma för att fira sin bror som oxå tagit studenten. Så tog vi tag i saken och bestämde träff! Så otroligt kul var det.
...





söndag 7 juni 2009

Väntar vi en ny vecka med sommarvärme?
Har inte sett den kommande veckans väder men helgen ser ju ut att avslutas med solsken.
Idag har vi haft sommarens första picknick som vi alltid har vid hingstutsläppet i en by en bit härifrån. Så läckert att se när hingstarna gör upp vem som ska vara kung över hagen för sommaren. Iår känndes dock mer som sommarens sista picknick eftersom det blåste och tillslut började regna, men det var mysigt ändå!
Passade på att fota vardagsrummet nu när solen kom för det kändes så somrigt..för nu får väll sommaren ändå ta och komma tycker jag.
....



fredag 5 juni 2009

Det dammar, både i hemmet och i bloggen just nu. Efter en vecka på nya jobbet är jag rätt trött och helgen var efterlängtad. Det är otroligt kul på jobbet men så mycket nytt att lära sig så hemmet har blivit lidande, bloggen lika så! Har iallafall lagt soffan i tvätten, satt mannen på diskning...bara alla dammråttor på golvet som ska bort nu! Sen tar jag helg :)
.....
Hoppas ni får en skön helg och en trevlig nationaldag!